Woonhuisverzekering

VERGELIJKEN & AFSLUITEN


Huis en wonen

Woonhuisverzekering/ Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan de opstal. Opstal is een technische term voor een huis. Uw huis kan op veel manieren beschadigen. De financiële gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Met een opstalverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van dit soort gebeurtenissen. Wanneer u voor uw koophuis een hypotheek afsluit, bent u vaak verplicht door de geldverstrekker een opstalverzekering af te sluiten.

Op basis van de herbouwwaarde van uw woning word de premie voor de opstalverzekering berekend. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is voor de wederopbouw van het huis. Met de Herbouwwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars kunt u de globale waarde van uw woning vaststellen. Bij een aantal maatschappijen krijgt u na het correct invullen van de herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering. Om aanspraak te kunnen blijven maken op deze garantie dient u om de vijf jaar een nieuwe herbouwwaardemeter in te vullen.

Over het algemeen dekt een opstalverzekering schade aan uw huis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed. Vaak kunt u naast de standaarddekking ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. De polisvoorwaarden verschillen per verzekeraar. Voor de verzekering kan een eigen risico gelden

Alle verzekeringen op een rijtje voor u

Partners