Aansprakelijkheidsverzekering

VERGELIJKEN & AFSLUITEN


U kunt per ongeluk spullen van een ander beschadigen of iemand kan door uw schuld gewond raken. In dat geval bent u mogelijk aansprakelijk en kunnen de financiële gevolgen hoog oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële gevolgen van de aansprakelijkheid van u en uw gezin voor materiële schade en letselschade.

Gaat het om kapotte spullen? Dan is er sprake van materiële schade. De afhandeling van materiële schade kost meestal weinig moeite.

Zijn er gewonden of doden in het spel? Dan is er sprake van letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld omdat het dan gaat om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en de schadevergoeding langer duren. De aansprakelijkheidsverzekering dekt niet de schade aan uw eigen spullen. Ook de schade aan spullen die u leent of huurt zijn niet altijd verzekerd. Het is onmogelijk om alle situaties in de polisvoorwaarden op te schrijven. Iedere gebeurtenis is anders. Daarom staat vaak in de polisvoorwaarden wat niet verzekerd is. Bijvoorbeeld schade die u met uw motor, auto, brom- of snorfiets veroorzaakt. Voor dit soort schade bestaan andere verzekeringen. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Alle verzekeringen op een rijtje voor u

Partners